eRate har tilbakelagt et innholdsrikt og godt år. Utviklingen vår har vært positiv i hele 2016. Vi har ønsket nye kollegaer velkomne og fortsatt den positive veksten fra 2015. eRate vokser i digitale kanaler også. Hjemmesidene våre blir stadig mer besøkt og mange mottar nyhetsmailen vår. Vi får også stadig flere følgere på LinkedIn/Facebook.

eRate ønsker alle et riktig godt nyttår!

Fra strøm- og nettleverandør til tjenesteleverandør

Undertittelen på årets TU Smart Grid Summit (28. april) er «Fra strøm- og nettleverandør til tjenesteleverandør». Det med andre ord flere enn eRate som ser at kraftleverandørene bør gjøre seg uunnværlige for sluttkunden for å være med i den videre konkurransen. Jo flere tjenester sluttbruker får tilbudt hos leverandøren sin, dess større blir terskelen for leverandørbytte.
Energiplattformen utviklet for salg av flere tjenester »

Hva er egentlig en MVNE/MVNA?

MVNE / MVNA står for Mobile Virtual Network Enabler/Aggregator. eRate er både en MVNE og en MVNA. Vi har en plattform som allerede er integrert i nettoperatørens nettverk og systemer både i Norge og Sverige. En virtuell operatør (MVNO), kan derfor utnytte allerede etablerte systemer og infrastruktur. Dette betyr rask og trygg «time to reveneus» for nye mobiloperatører.
M for Mobile og V for Virtual.. »

eRate klare for fakturering via Vipps

«Vi vet det er mange som har et anstrengt forhold til KID-nummer og papirfakturaer. Vi vil tilby en løsning der man med noen få tastetrykk på mobilen kan betale regninger,» forteller Vipps-direktør Rune Garborg i DNB til E24. Under ti sekunder skal det ta å betale en regning. Løsningen gir god oversikt over betalte og ubetalte fakturaer samtidig som en enkelt kan sende en pushmelding til dem som har glemt å betale.
Innovasjon for sluttkunden »

Kraftselskapene kan bytte ut det gamle KIS-systemet

Loven om funksjonelt skille er vedtatt i Stortinget, med frist satt til 1.1.2021. Den tøffere konkurransen er allerede ventet å komme når Elhub blir lansert om under ett år. Vil det gamle KIS-system gjøre Kraftselskapene godt rustet for å møte den nye hverdagen? eRate tror at driftskostnadene må ned og at kundefokuset må opp for å holde følge med den økte konkurransen. Det blir viktigere å ha et mer fleksibelt og skalerbart system som alltid er tilgjengelig i skyen, uavhengig av hvor en er.
På tide å frigjøre seg det tunge KIS-systemet? »

Google utfordrer teleoperatørene igjen

På bloggen eRate.no har vi tidligere skrevet om Google Fi, et konsept hvor sluttbruker kjøper mobilabonnement gjennom Google. Google benytter eksisterende infrastruktur fra andre operatører for å gi kunden dekning. Dette prosjektet har vært testet over noen år, og er et av flere steg i Googles satsning for å tilby kunder dekning via egne tjenester. Tidligere sak på eRate.no; Ny mobiloperatør: Google »
Wi-Fi prosjekt testes ut i New York »

css.php