nben
   
+47 815 73 723

4G for ni av ti i 2015

  • 7
  • 14. oktober 2013

I dag kan en laste ned 10-15 sanger like fort med 4G som det før tok å laste ned én. En kan se nett-TV i HD-kvalitet og ha høyhastighetsbredbånd på hytta. Bedrifter kan jobbe effektivt hele tiden, for nedlastning av dokumenter og strømming av videokonferanser fungerer ypperlig med 4G.

4G ti ganger raskere enn dagens «turbo-3G»

Datanettet utvikles for å kunne overføre høykapasitetstjenester som mobilt bredbånd, MMS, video chat, mobil-TV med HDTV-kvalitet, IP-basert tale (voice) og data. At tjenesten er IP-basert gjør at den skal gi vesentlig høyere hastigheter hva angår dataoverføring enn det tidligere generasjoner har kunnet tilby. 4G er f.eks ti ganger raskere enn dagens «turbo-3G» og kan tilgjengeliggjøres ved å oppgradere eksisterende kommunikasjonsnettverk. (ref. Wikipedia).

Mer nedlastning med raskere nett

I følge en undersøkelse Telenor har gjort har mobilbrukere på 4G-nettet mye bedre mobilopplevelser enn de som ikke er tilknyttet ett så raskt datanett. Kanskje det er derfor 4G-kundene også laster ned tre til fem ganger så mye megabyte per måned med mobilen enn en 3G-bruker?

4G nett + 4G telefon = Sant

«Tilbakemeldingene fra kundene våre bekrefter at kombinasjonen av 4G-mobil og 4G-nett gir en helt ny og bedret surfeopplevelse. Dette motiverer oss til å fortsette våre tunge investeringer på 4G», sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

12 nye basestasjoner per dag

Allerede i 2015 skal ni av ti nordmenn ha lynrask 4G-dekning hjemme, lover Telenor. De aktiverer i løpet av inneværende år 2000 nye basestasjoner på 3G og 4G. Dette tilsvarer 12 nye basestasjoner per dag ifølge Telenor.

4G ti ganger raskere enn dagens "tubro-3G"

css.php