Under Mobile World Congress i Barcelona denne uken signerte Huawei og Telenor en avtale om å bli først ut med 5G i Norge. «Huawei har en betydelig posisjon, teknologiforståelse og innsikt i 5G som vi ser fram til å dra nytte av i årene som kommer. Telenor og Huawei samarbeider allerede innenfor standardisering av 5G», forteller Magnus Zetterberg, teknologidirektør i Telenor Norge.

Nordmenn inn i telekomfremtiden

«Gjennom en rekke piloter og felttester skal 5G-teknologien for alvor prøves ut i 2017. Ambisjonen er å komme betydelig nærmere en lansering slik at vi med 5G tar nordmenn inn i telekomfremtiden», sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge.

Nøkkelkriterier for 5G-teknologien

23. februar la arbeidsgruppen ITU, den internasjonale teleorganisasjonen, frem arbeidet som viser nøkkelkriteriene for 5G-teknologien som de kaller IMT-2020. I forslaget, ITU-R M. IMT-2020.TECH PERF REQ, fremlegges det sluttkundehastigheter på 100 Mbps ned og 50 Mbps opp. Forsinkelser i 5G-nettet foreslås og kun være 1-4 millisekund hvor det i dag er 40 millisekund. Forslaget er forventet å få en endelig godkjenning i november i år.

Digi: Telenor lover å bli først i Norge med 5G. – Bare vent og se, svarer konkurrenten »
Så raske blir 5G-nettene »
Startskudd for 5G i Norge »
ITU agrees on key 5G performance requirements for IMT-2020 »

css.php