Telenor har nylig publisert resultatet fra en måling gjort av mobiltrafikken i uke 10 i eget nett. De fant hvilke 10 apper vi bruker som drar mest mobildata. Appene kjennetegnes av datakrevende apper som håndterer bilder og videoer.

To klare mobildatakrevende apper

YouTube og Facebook er de to største trafikkdriverne i Norge. Begge appene er populære i alle aldresgrupper og står alene for 13,5 prosent hver av mobiltrafikken i Telenor sitt nett. Instagram kommer på en tredjeplass med 8,4 prosent og Snapchat på fjerdeplassen med 7,3 prosent.
På de neste plassene for datakrevende apper i Telenor nettet finner vi Netflix, Google, Spootify, iTunes, Google Play og Apple sin mediaplayer Quicktime.

Appene brukes ulikt gjennom døgnet

Mobildatatrafikken er ulik gjennom døgnet for de ulike appene. Facebook bruker vi stort sett hele dagen fra 08:oo om morgenen til 23:00 om kvelden. YouTube blir mest brukt fra 15:00 til 23:00, men har forbrukstoppen rundt 17:00. Netflix bruker vi aller mest 22:00 på kvelden.
«Vi ser også at Netflix har en trafikkandel på nesten 4 prosent på mobil og er spesielt populært på kvelder og i helger. Spotify er den klart mest brukte musikkstreaming-appen», forteller Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge.

Pressemeldingen fra Telenor: Mobilpuls: Disse appene drar mest mobiltrafikk »

css.php