Nå tilbyr Telenor en ny løsning som forsterker innendørsdekningen i butikker og næringsbygg. Flere nye forretningsbygg blokkerer radiosignalene fra mobilnettet. Cel-Fi samler mobilsignalene ute og bedrer innendørsdekningen med å forsterke signalene og levere dekning innendørs.

God dekning for små og mellomstore virksomheter

Innendørsdekningen oppleves som at du har god dekning og er beregnet for små og mellomstore virksomheter. Inntil fire dekningsenheter kan plasseres inne i lokalet, disse forsterker signalene og sprer dem videre til brukerne. Mobilbrukere som knytter seg til nettet trenger ingen pålogging.

Avhengig av god utendørsdekning

Ved bruk av Cel-Fi er man avhengig av at utendørsdekningen allerede er god. Er det god dekning i en del av huset kan nettverksenheten plasseres der. Videre spres dekningen med små dekningsenheter rundt om i lokalene. Radiosignalene fraktes fra den første enheten via radio over Ethernet (RFOE). Strøm går også via ethernetkabelen til de siste enhetene som kan være opptil 100 meter unna.

Like god dekning inne som ute

Finnes det ikke god nok dekning inne må det settes opp en ekstern antenne. Da skal teknologien kunne gi nesten like god dekning inne som ute. Boksene støtter frekvensene 800, 900, 1800 og 2100 MHz, men ikke den siste 4G LTE-frekvensen i Norge på (2600 MHz).

Innendørs dekning med WiFi Tale

Det er også mulig å få dekning innendørs med produktet Wifi Tale, men det krever trådløst nett og at mobiltelefonen har støtte for teknologien.

eRate blogg: Tale over WiFi tilgjengelig for stadig flere »

Telenor: Cel-Fi »
Telecom Inside: Telenor lanserer bedre 4G-dekning innendørs »

css.php