Strømkablene er lagd for å levere vekselstrøm på 50 Hz. De kan også overføre data. Når det er vanskelig å få trådløst nett til å fungere, f.eks. ved passering av tykke vegger, kan data over strømnettet være et alternativ. Det finnes flere leverandører som tilbyr produkter som kan kobles til stikkontakten og overføre data over strømnettet.

Salgsforbud for produkt som overfører data over strømnettet

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har forbudt en leverandør i å selge ett produkt som overfører datatrafikk over strømnettet. Forbudet grunner i en stikkprøve som viste at produktet sender ut mer elektromagnetisk støy enn det som er tillatt.

Leverandør stiller seg uforstående til omsetningsforbudet

Måleresultatene til Nkom viste overskridelser i visse frekvensområdet. «Når et produkt risikerer å skape problemer for flykommunikasjon og andre ting som har med sikkerhet å gjøre, er det en alvorlig sak», sa seksjonssjef Tor Bringsverd i Nkom til Digi.no. Leverandøren mener de blir forskjellsbehandlet av Nkom og er uforstående til at deres produkter for datakommunikasjon over strømnettet sender ut for mye elektromagnetisk støy.

Kilde: Digi.no, Forbyr utstyr for datatrafikk over strømnettet »

css.php