Fra andre kvartal 2016 til andre kvartal 2017 har den mobile datatrafikken økt 67 prosent globalt. Mye av årsaken er gratis data i India i følge Ericsson Mobility Report, men økningen er også et resultat av den generelle veksten av smarttelefonabonnement og høyere gjennomsnittlig datavolum per abonnement.

56 prosent har smarttelefoner

Rundt 56 prosent av alle mobilabonnement over hele verden bruker i dag smarttelefoner. Ericsson anslår at rundt 80 prosent, av de 370 millioner telefonene som ble solgt i Q2 2017, var smarttelefoner. Totalt er det cirka 5,3 milliarder mobilabonnementer i verden, hvorav rundt 2,4 milliarder bruker 4G (LTE).

92 millioner nye abonnement

Kina er fortsatt det raskest voksende mobilmarkedet, og legger til rundt 19 millioner abonnement i kvartalet, etterfulgt av India med 17 millioner, Indonesia og Filippinene med 7 millioner hver og Ghana med 4 millioner. Totalt ble det startet 92 millioner nye abonnement over hele verden i andre kvartal 2017.

Videotitting bruker mest mobildata

Grunnen til at vi bruker stadig mer mobildata er at vi ser mer videoinnhold, skriver Ericsson i sin rapport. De påpeker også at datakonsumet varierer veldig fra marked, regioner og mobiloperatører.

eRate blogg: Firedobling av mobildata i EU/EØS »
Ericsson Mobility Report »

css.php