Grunnet politiske tiltak og fallende batteripriser gir nok et rekordår for elbiler skriver International Energy Agency, IEA, i sin rapport tidlig i sommer. Antallet elbiler og «plug-in» hybridbiler på veiene økte med 3 millioner i 2017. Dette er en økning på 54 prosent sammenliknet med 2016 i følge «International Energy Agency’s Global Electric Vehicles Outlook».

Halvparten av verdens elbiler til Kina

Kina har det største markedet for elbiler i verden. Her havner halvparten av alle solgte elbiler i verden. Nesten 580.000 elbiler ble solgt i Kina i 2017, en økning på 72 prosent fra året før. USA ligger på andre plass med rundt 280.000 solgte elbiler i 2017.

Nordiske land er verdensledere i andel elbiler

Våre nordiske land fortsetter å være verdensledere når det kommer til andelen elbiler i den totale bilparken. 39 prosent av alle nysalg i Norge er elbiler – som gir oss førsteplassen i verden når det kommer til andelen solgte elbiler. På Island er andelen av nye biler 12 prosent elbiler og i Sverige 6 prosent. Tyskland og Japan solgte også over dobbelt så mange elbiler i 2017 enn de gjorde i 2016.

Elbusser og el-tohjulinger

IEA melder også om god vekst i antall elbusser og batteridrevet tohjulinger. Hovedveksten i disse kategoriene blir drevet av Kina.

Elbillading og hurtigladere

Infrastrukturen for elbillading utvikles stadig. I 2017 ble antall private ladere i verdens hjem og arbeidsplasser anslått til nesten 3 millioner. I tillegg var det cirka 430 000 offentlige ladere over hele verden i 2017, hvorav en fjerdedel var hurtigladere. Hurtigladere er spesielt viktige i tettbefolket byer og er viktige for å muliggjøre langdistansereiser.

IEA: Strong policy and falling battery costs drive another record year for electric cars »

css.php