Cirka 65 deltakere fra bransjen møttes nylig for å få en status på lanseringen av Elhub om et år. Energi Norge var arrangøren bak programmet hvor både Elhub, NVE og aktører fra bransjen var representert.

3 faktorer styrer Elhub-GoLive 20.02.2017

Mye avgjøres de neste 2-3 månedene. NBS UAT (akseptansetesting), Elhub R.1 integrasjonstesting og M3 for aktørene er avgjørende for at tidsplanen overholdes. NBS endret i høst ny GoLive-dato, som førte til noen små justeringer i Milepælsplanen til Elhub. Klarer ikke NBS å holde sin nye GoLive-dato, må Elhub igjen se på egen tidsplan og vurdere mulighetene.

Det er ikke systemleverandørene som er ansvarlige

Jan Magne Strand, Funksjonelt Ansvarlig i Elhub, gjorde det helt klart at «Det er ikke systemleverandørene som har ansvaret for å innfri fristene ved måleverdi-innsamling. Det er aktørene som da må sørge for å velge riktig systemleverandør». Det er altså aktørene selv som er ansvarlige for å innfri tidsfristene for de ulike milepælene. Elhub informerte også om at det er lite sannsynlig at det blir flere endringer i milepælsplanen.

Aktørenes utfordring er totalen av alle prosjektene

En generell oppfattelse av aktørenes hverdag er at de har blitt pålagt å gjennomføre mange ulike prosjekter. Utrulling av AMS, forberedelser mot Elhub med datavask/database-deling, systemtilpasninger og så kom endringen i tidsplanen til Elhub. Flere opplever at mange av disse prosjektene er kompliserte og at de er presset på tid.

Ingen flere lover og regler for energibransjen

Kjetil Sagen, i Energi Norge, avsluttet dagen med å oppfordre NVE om å roe ned ytterligere påføringer av lover og regler for energibransjen, slik at det ikke blir enda mer å forholde seg til.

css.php