Fredag forrige uke ble det kjent at Elhub må utsette lanseringen på grunn av feil som er avdekket i testperioden. Elhub skriver i egen pressemelding at de vil «frem til sommerferien herde systemet. Noe som innebærer fortsatt testing mot eksterne systemleverandører og etter hvert pilotaktører. Men oppstart av testingen av alle markedsaktørene må skyves til etter sommeren.»

Nye tidsplaner ferdig før sommeren

Elhub skriver at «vi vil opprettholde fristene for gjennomføring av systemgodkjenning og migrering av data som ligger før sommerferien. Elhub vil i samråd med markedsaktørene og NVE utarbeide oppdatert planer som vi tar sikte på å ha ferdig før sommerferien.»

Økonomiske konsekvenser for Elhub?

Avdelingsdirektør Ove Flataker i NVE sier i en pressemelding; «Forsinkelsen vil medføre økte kostnader, og NVE vil vurdere om den nye utsettelsen skal få økonomiske konsekvenser for Elhub AS. Vi vil også be Statnett foreslå ny tidsplan og ny lanseringsdato så raskt som mulig.»

Konsekvenser for eRate kunder

Konsekvensen er dessverre lik for alle, man kommer senere i gang med mer kostnadseffektiv drift. eRate på sin side vil fortsette utviklingen av vår tjeneste knyttet til andre produkter enn strøm på samme plattform. Vi er som kjent allerede i gang med mobiltelefoni til strømkunder og utover høsten vil vi også tilrettelegge for IoT-tjenester på eRate-plattformen.

Ta gjerne kontakt med oss for en uformell prat

Vidar Myrer, leder for Energiavdelingen i eRate, svarer på dine spørsmål på telefon 408 00 090 eller mail vidar@eRate.no.

Pressemelding fra Elhub: Elhub forlenger testperioden »
NVE: Elhub ytterligere utsatt »

css.php