I dag og i morgen holdes Agder Energi Konferansen i Kristiansand for tredje året på rad. Tidligere har konferansen hatt fokus på Energibransjen innad i Norge. I år rettes fokuset mot «Det europeiske energikappløpet». eRate er tilstede i år også og ser frem til interessante foredrag, samt gode samtaler med gamle og nye relasjoner.

Intelligent skyteknologi og nye forretningsmodeller

I tillegg til hvordan kraftbransjen generelt kan gjøre seg smartere vil flere av foredragene dreie seg om EUs ambisiøse energi- og klimamål. Revolusjonen på datasiden med intelligent skyteknologi og nye forretningsmodeller blir også et tema. eRate jobber fremtidsrettet og gleder oss til å høre hva talerne på podiet kan fortelle om i dag og i morgen.

En revolusjon på datasiden vil endre det meste

Tidligere konserndirektør i E.ON og Statkraft, Jørgen Kildahl, er en av foredragsholderne. Han er engasjert i utviklingen av kunstig intelligens i energisektoren og sier: «Vi kan ikke vurdere utviklingen i det europeiske energimarkedet med utgangspunkt i dagens teknologi. Det foregår en revolusjon på datasiden som vil endre det meste».

Muligheter for nye forretningsmodeller for energisektoren

Larry Cochrane skal også på talerstolen. Han er direktør for Industry Technology Strategy, Worldwide Power & Utilities i Microsoft og har ansvar for energisystemtjenester globalt. Han sier at «Fremskritt innen intelligent skyteknologi har ført til en digital omstilling av energisektoren og gir muligheter for nye forretningsmodeller.»

Vil du møte eRate i tilknytning til Agder Energi Konferansen?

Ta kontakt med Vidar Myrer, Kommersiell Sjef Energi i eRate. Telefon: 408 00 090 eller Vidar@eRate.no

eRate på Agder Energi Konferansen 2016: Fremtiden i energibransjen blir noe annet »

css.php