nben
   
+47 815 73 723

eRate tett på systemutviklingen for energibransjen

  • 8
  • 4. februar 2015

eRate-systemleverandorEnhver systemleverandør i energibransjen må følge med på alle endringer som skjer mot overgangen til NBS, Elhub og AMS. eRate følger utviklingen tett og er engasjert både i Elhub-prosjektet og i Norsk Ediel Ekspertgruppe (NEE).

eRate deltar månedlig på møter i NEE

I NEE blir sentrale spørsmål om elektronisk datautveksling tatt opp. Ekspertgruppen vurderer om det er behov for endringer i meldinger, standarder eller prosedyrer. Alle utfordringer i bransjen erfarer i det daglige, kan tas opp.

eRate i dialog med Elhub

Elhub-prosjektet inviterte til møte med systemleverandører til nettselskaper og kraftleverandører i desember i fjor. eRate, som en av få systemleverandører, deltok i dialogen hos Statnett. Det ble diskutert hvilket behov det er for utvikling og test av systemene til aktørene i kraftmarkedet.

Systemleverandørene ansvarlige for oppdaterte systemer

“Ansvaret for å ha oppdaterte systemer som kan kommunisere med Elhub ligger hos aktørene selv, men vi ser at det er viktig med en god dialog med systemleverandørene, så de vet hva som forventes av deres systemer og hvilke overordnede tidsplaner de må forholde seg til. Derfor har vi invitert dem til møte,” sier prosjektleder for test og migrering i Elhub, Eigil Gjelsvik.

css.php