Forrige uke deltok eRate som invitert utstiller på Distriktsenergi-Dagene i Narvik. Viktige regulatoriske spørsmål er alltid i fokus på samlingen tilknyttet Distriktsenergi (DE) sine årsmøter, slik ble det også i 2017. Nettutjevning, eller lik nettleie, over hele landet blir en av de viktigste sakene for DE i 2017 / 2018.

Utfordres av nye aktører og kundebehov

Det er helt klart at bransjen gjennomgår store endringer, ikke bare av regulatorisk art, men også markedsmessige endringer. Bransjen utfordres av nye aktører og nye typer kundebehov. Eksempler på dette er elbil-ladning og såkalte plusskunder – de som leverer egenprodusert strøm fra for eksempel sol- eller vindanlegg lokalt tilbake til forsyningsnettet.

Samarbeid for å finne de beste løsningene

Flere av foredragsholderne understreket betydning av å ta endringene på alvor og ikke vente med å ta strategiske valg. De anbefalte på det sterkeste at energiselskapene burde samarbeide seg imellom for å skape gode løsninger for kundene. Teknologiene og tjenestene er tilgjengelig. Det handler om å ta valg og starte å bearbeide markedet slik at kundene knytter seg til energiselskapet via flere tjenester enn bare strøm.

Energiselskap tar grep

Mobiltjenester er allerede lansert av et energiselskap, med stor suksess. Nå venter man spent på hvem som følger etter.
eRate Blogg: Hvorfor vil strømselskap selge mobiltjenester? »
eRate Blogg: Bruk kundedatabasen for posisjonering nå »

css.php