Nylig lanserte GSMA ((GSM (Groupe Speciale Mobile) Association) sin Consumer Remote SIM Provisioning-spesifikasjon (RSP) for eSIM. RSP-spesifikasjonen gjelder for smartklokker, aktivitetsarmbånd og nettbrett. GSMA jobber også mot en spesifikasjon for mobiltelefoner som kommer i juni 2016.

eSIM i stedet for fysisk SIM-kort

SIM-kortet, slik vi kjenner det, er større enn et eSIM. eSIM passer derfor godt til mindre enheter som smartklokker og nettbrett. Flere enheter kan knyttes til samme abonnement. Sluttkunden slipper å skifte SIM-kort, fordi mobiloperatøren fjernaktiverer abonnementet.

GSMA-spesifikasjon for eSIM til mobiler mot sommeren

RSP-spesifikasjonen som ble lansert forrige uke støtter ikke mobiltelefoner. Spesifikasjon for eSIM til mobiler og andre typer enheter utgis av GSMA i juni i år. Da skal det også bli mulig å ha flere mobilabonnementer på samme enhet. For sluttkunden vil dette gjøre et operasjonsbytte både raskere og enklere.

Remote SIM Provisioning-spesifikasjon (RSP)

«Dette er den eneste globale spesifikasjonen som er produsentuavhengig, som støttes av mobilindustrien og som lar forbrukere med et mobilabonnement fjerntilkoble sin enhet til et mobilnettverk,» sier Alex Sinclair, teknologidirektør i GSMA, i en pressemelding.

Den nye spesifikasjonen støttes av mange mobiloperatører/-leverandører over hele verden. Blant annet; Telenor, TeliaSonera, Apple, Huawei, LG, Microsoft, Sony og Samsung.

eRates sak: eSIM forenkler bytte av nettleverandør »
A New SIM for a New Generation of Connected Consumer Devices »
GSMA releases remote provisioning specification to help consumers connect mobile devices »

css.php