I forrige uke ble den første mobiltelefonen med eSIM lansert i forbindelse med Consumer Electronics Show (CES konferansen) i Las Vegas. eSIM er den nyeste generasjonen av SIM-kort hvor leverandørbytte vil gå både raskere og enklere enn i dag. Det er GSMA (GSM (Groupe Speciale Mobile) Association) som tok initiativ til å samle mobilindustrien om en global standard for eSIM.

Ny generasjon SIM-kort

eSIM-kort blir bygd inn i enheter i stedet for at forbrukeren må installere et tradisjonelt flyttbart SIM-kort. Denne nye generasjonen av SIM-kort fjerner behovet for en fysisk plass og tar generelt mye mindre plass enn det tradisjonelle SIM-kortet. SIM-distribusjonen vil gå fra fysisk til digitalt.

Fjernaktivering av abonnement av mobiloperatør

eSIM gjør leverandørbytte av abonnement både raskere og enklere. eSIM-kortet blir mobilbrukeren sin eiendom og ikke mobiloperatørens. Abonnementet vil bli fjernaktivert av mobiloperatør på eSIM-kortet og mobilbruker slipper å vente på å få tilsendt nytt SIM-kort. Porteringstiden vil kunne gå fra gjennomsnittlig 5 dager til å bli minimal.

Mobiltelefonen for reisende

NUU Mobile har integrert den nye teknologien i sin NUU Mobile X5 som kommer på markedet i mars. Mobilen med eSIM vil passe spesielt godt til de som reiser mye. «Funksjonaliteten Konnect i1 i eSIM-kortet vil la internasjonale reisende få strømme på lokalt prisnivå uten kontrakter og registreringsavgifter», skriver NUU Mobile på sine hjemmesider. Vi antar at det er det amerikanske markedet som først vil få telefonen tilgjengelig da det er på deres amerikanske hjemmesider vi fant informasjon om NUU Mobile X5.

eSIM forenkler bytte av nettleverandør »
eSIM etter GSMA Remote SIM Provisioning-spesifikasjon (RSP) »

Nuu Mobile X5 »
Consumer Electronics Show, CES »
Frequently Asked Questions – GSMA’S Remote SIM Provisioning »

css.php