Mange av verdens største selskaper har blitt med på initiativet RE100, og forpliktet seg til å drive 100 prosent på ren energi. På listen til RE100 finner vi både IKEA, Apple, Google, Facebook, Walmart, Goldman Sachs, Microsoft og General Motors. Også norske Elopak og DNB er med på initiativet.

146 TWh fornybar energi

RE100 er et globalt samarbeidende initiativ av innflytelsesrike bedrifter som er engasjert i 100% fornybar elektrisitet. De arbeider for å øke etterspørselen etter, og levering av, fornybar energi. Etter lanseringen på Climate Week NYC i 2014 har de hatt et jevnt tilsig av medlemmer fra hele verden og fra en rekke ulike bransjer. I 2014 var de 13 selskaper som til sammen representerte 19 terawattime (TWh) per år med fornybar elektrisitetkrav. I dag representerer de 100 medlemmene 146 TWh per år. Det er tilsvarende strømmen som kreves for å drive Polen eller New York-staten.

Langvarige og rene energikontrakter i boks

I følge E24 har både matprodusenten General Mills og General Motors nylig signert kontrakter på henholdsvis 15 og 14 år for å kjøpe fornybar strøm fra to ulike vindprosjekter i USA.

Hvorfor store bedrifter investerer i fornybar energi

Store selskap gjør fornybarinvesteringer fordi de ønsker et image som rene og bærekraftige, skriver E24. De nevner også at mange av Google og Apples datasentre har vært drevet på kullkraft. Tidligere i sommer ble Teslasjefen, Elon Musk, konfrontert på Twitter med at energien i hurtigladerne til Tesla kommer fra kulldrift. Dette hadde Musk tenkt på også og svarte at de skal konvertere alle sine hurtigladere om til å levere strøm som stammer fra solengergi.

Fornybar energi er også billigere enn før. Kostnadene for ren energi har gått kraftig ned. I fjor ble det installert 161.000 megawatt fornybar energi i verden, som er ny rekord, informerer E24.

100 companies creating market change: RE100 past, present and future »
Vindkraftens nye venner er Goldman og Google: Gigantenes grønne skift »
Elbilenes betydning for kraftbalansen »

css.php