På bloggen eRate.no har vi tidligere skrevet om Google Fi, et konsept hvor sluttbruker kjøper mobilabonnement gjennom Google. Google benytter eksisterende infrastruktur fra andre operatører for å gi kunden dekning. Dette prosjektet har vært testet over noen år, og er et av flere steg i Googles satsning for å tilby kunder dekning via egne tjenester. Tidligere sak på eRate.no; Ny mobiloperatør: Google »

Inside Telecom skriver nå om Googles nye Wi-Fi prosjekt som i første omgang skal testes ut i New York. Der hvor det tidligere stod tradisjonelle telefonkiosker har Google planer om å sette ut totalt 7500 Wi-Fi basestasjoner for gratis tilgang på Wi-Fi og internett-telefoni. Det er gjennom det deleide selskapet Link NYC Google skal realisere prosjektet. Finansieringen vil være basert på reklame.

Målet til Google er på sikt å kunne levere Internett til alle, også utenfor storbyene. Tidligere har eRate også skrevet om Google Loons, solcelledrevne droner som skal kunne gi nettilgang til et område på 40 kvadratkilometer. Tidligere sak på eRate.no; Google Loons og Facebook droner skal spre Internett ».

Inside Telecom; Google utfordrer med 7500 wifi-basestasjoner i New York ».

css.php