Telia i Sverige tilbyr gratis datatrafikk brukt på Facebook, Instagram, Whatsapp, Messenger, Twitter og Kik. To av abonnementene de tilbyr trekker nå fra datatrafikk brukt på de aktuelle sosiale medienes sider og apper fra kundenes månedlige datapakke. I 2010 ble 0.facebook.com lansert hvor ca. 50 aktører i ulike land var med Facebook om å tilby gratis surfing på Facebook.

Sosiale medier er superviktig

«Sociala medier är superviktigt för våra kunder. Inte bara för att dela med sig av semesterbilder utan för att kommunicera med familjen och nära vänner. Telia står för kommunikation och vill göra det på ett sätt som känns obegränsat,» forteller Jonas Hasselberg, sjef for Telias kundevirksomhet, til NyTeknik.se.

Se gratis filmklipp med riktig app

Kundene til Telia Sverige kan nå se filmer gratis direkte på Facebook. Om de derimot følger en link fra Facebook til Youtube for å se et filmklipp så begynner datatrafikken å regnes fra den månedlige datapakken.

0.facebook.com

Dette er en side som kan gi deg null datatrafikkostnader. Siden kan kun brukes fra mobiltelefon og for de abonnentene som har en mobilleverandør som Facebook har inngått avtale med.

All internettrafikk skal behandles likt

30. april innføres den felleseuropeiske nettnøytralitetsreguleringen, som også vil omfatte Norden. De nye nettnøytralitetsreglene skal sikre sluttbrukernes rett til et åpent Internett og beskriver at operatørene skal behandle all internettrafikk likt.

Post och Telestyrelsen, myndigheten som holder tilsyn til svenske operatører sier at Telias nye tjeneste er interessant i et nettnøytralitetsperspektiv. De planlegger likevel ingen granskning før 30. april av Telias nye abonnementer som gir gratis surfing i utvalgte sosiale medier.

Innovasjon og møte kundens behov

«Vi tycker nätneutralitet är viktigt men samtidigt är det så tydligt från våra kunder att det här är ett behov som finns. Vi måste kunna driva innovation och möta våra kunders behov,» sier Hasselberg. Han tror ikke at den frie surfingen vil gi Facebook et konkurransefortrinn. Hasselberg fortsetter; «75 procent av svenskarna i dag använder Facebook och jag tror att det drivs av kundernas behov och inte vad Telia gör.»

Telia Sverige ønsker alle sosiale medietjenester velkommen til å ta kontakt for å etablere liknende muligheter som for Facebook, Twitter og Kik.

NyTeknik.se; Telia öppnar för fri Facebooksurf »

DinSide.no; Her sjekker du Facebook gratis »
Facebook.com; All the Information you need on Facebook 0.facebook.com »
Des. 2015; Carriers that support zero(0).facebook.com all over the world »
Telecoms.com; 0.facebook.com means zero money changing hands »

css.php