nben
   
+47 815 73 723

Hurtige bredbånd og gode erstatningssystem

  • 8
  • 29. september 2014

Smart-House_eRate«Om hjemmene blir like avhengige av god tilgang til kommunikasjon som næringslivet, vil de ha bruk for systemer som kan ta over når primærforbindelsen går ned», sier Nick Jones, visepresident og analytiker hos Gartner.

Trenger raske bredbånd

– Enheter i det smarte hjemmet vil kreve kommunikasjon. Noen vil kreve høy pålitelighet fordi de vil utføre vitale funksjoner som overvåkning av helse. Det betyr at husholdningene vil ha bruk for pålitelig høyhastighetstilgang til Internett. Om forbindelsen feiler, vil mange enheter i hjemmet fungere dårligere. Om hjemmene blir avhengige av god tilgang til kommunikasjon som næringslivet, vil de ha bruk for systemer som kan ta over når primærforbindelsen går ned, sier Jones.

Fremtiden er trådløs og broer mellom teknologiene må bygges

Den viktigste måten tingene våre vil kommunisere på blir via trådløse teknologier, skriver Gartner. Analytikerne tror ikke en enkelt teknologi vil vinne, men at både wifi, Bluetooth, Zigbee, mobilnett og en rekke andre nettverksteknologier vil finne sin plass i det smarte hjemmet. Dermed vil det være behov for en rekke broer mellom ulike standarder og protokoller.

Trådløs lading

Analytikerne peker på at mange trådløse enheter vil være bærbare, noe som øker markedet for både batteriprodusenter og de som leverer trådløs strøm og teknologi til trådløs lading.

Dramatisk evolusjon i hjemmet det neste tiår

Kraftig fallende priser på både sensorer og kommunikasjon til forbrukerprodukter bidrar til at Gartner tror det kan bli hundrevis av smarte enheter i husholdninger i modne markeder. Analytikerne tror det smarte hjemmet vil oppleve en dramatisk evolusjon det neste tiåret. Her ligger mange forretningsmuligheter for organisasjoner som kan tilpasse produkter og tjenester til de smarte hjemmene.

Det moderne smarte hjemmet først i 2025?

Gartner mener vi vil se «Det moderne smarte hjemmet» først mellom 2020 og 2025. Årsaken er at vi gjennomsnittlig bruker lang tid på å skifte ut husholdningsapparater. Likevel vil vi det det neste tiåret se en sakte vekst i antallet smarte enheter i hjemmet, flere av dem er allerede på plass, i form av spillkonsoller, tv-apparater, vaskemaskiner, kokeapparater, treningsutstyr og utstyr til omsorgstjenester.

css.php