Samtidig som Storbritannia gjør store endringer i hvordan strøm brukes og lagres lanserer IKEA Storbritannia oppladbare hjemmebatterier for lagring av energi fra solcellepaneler. IKEA her har allerede solgt solcellepaneler i flere år. Nå utvider IKEA satsningen med en samarbeidsavtale med Solarcentury og LG Chem.

Nytt regelverk for å fremme fornybar energi

Storbritannia forsyner landets energibehov i stor grad med kull og gass. Dette ønsker landet en endring på og gjør tiltak i form av nytt regelverk som skal fremme fornybare energikilder. Nå kommer det regler som skal gjøre det lettere å produsere egen strøm med solcellepaneler, lagre egenprodusert energi i batterier, samt selge energien ut i nettet.

70 prosent besparelser og ren energi

IKEA lover inntil 70 prosent besparelser på strømregningen i tillegg til ren og fornybar energi. De mener at en gjennomsnitts husstand vil spare 560 britiske pund (ca. 5800 NOK) på strømregningen i løpet av et år. En batteripakke starter på 3000 pund (ca. 31 000 NOK). En startpakke med både batteri og solcellepanel er påydende 6925 pund (ca.72 ooo NOK). IKEA mener at hele investeringen vil betale seg i løpet av 12 år med en utnyttelsesgrad på 80 prosent.

IKEA – raskt og enkelt

Selv å få installert solceller med batteripakke skal være enkelt og raskt å få på plass fra IKEA. Under tre uker kan det ta fra en mottar et gratis tilbud til fagfolk kommer og monterer. IKEA har inngått samarbeide med Solarcentury om levering av solceller og LG Chem om hjemmebatteriløsning.

Pressemelding fra IKEA: IKEA helps Homeowners to cut electricity bills by up to 70 percent with new Solar Battery Storage »
Distriktenergi: Strømrevolusjon på gang i England »
Tech Check News: IKEA Teams With LG Chem As Storage Battery Prices Plunge »

css.php