I juni ble tjenesten VoWiFi (tale over WiFi) tilgjengelig, da var det kun én mobiltelefon som støttet tjenesten. Nå har Sony og Samsung kommet med flere modeller som kan aktiveres for VoWiFi. 9. desember kommer Apple også angivelig med nødvendige programvareoppdateringer som gir støtte for VoWiFi. Det er modell 6 (inkludert SE) og nyere modeller som vil kunne aktivere tale over WiFi før jul.

Aktivér tale over LTE/WiFi i dag

eRate har siden mars i år tilbudt kundene VoLTE (tale over LTE). Denne tjenesten må aktiveres i nettet før sluttkunden kan benytte VoWiFi. Dette er fordi VoWiFi er en IMS-basert (IP Multimedia Subsystem) tjeneste slik som VoLTE. Samtalene over VoLTE og ViWiFi blir taksert som andre telefonitjenester.

Sluttkunden må selv aktivere tjenesten

I tillegg til at mobiloperatøren må aktivere tjenesten i nettet, må sluttkunden selv aktivere 4G tale i sitt abonnement for å kunne benytte VoLTE og VoWiFi. Sluttkundene kan gjøre dette via f.eks. «Min Side».

Apper har gitt tale via WiFi

Det har lenge vært mulig å ringe via WiFi-nett fra smartmobilens apper som Skype, Viber og Telio. Nå integreres denne funksjonaliteten direkte i smartmobilene slik at mobilbrukeren kan ringe over WiFi fra «den grønne knappen» på smartmobilen.

VoWiFi perfekt for dårlig innendørsdekning

De nye byggeteknikkene er årsaken til utviklingen av de nye tjenestene med tale over LTE og WiFi. Flere hus har i dag dårlig innendørsdekning. WiFi-tale fungerer på samme måte som VoLTE, men teknologien fungerer på det trådløse nettverket i stedet for på mobilnettet. I de nye Barcode-bygningene i Oslo har de utfordringer med innendørs mobildekning. Vegger og vinduer er sikret slik at det skal være vanskelig med elektronisk overvåkning. Dette fører også til at mobilsignaler blir stengt ute. Hjemme er det ofte noen murvegger som gjør at mobilsignalene ikke er sterke nok til en god samtale.

eRate 17.10.2016: Tale over WiFi tilgjengelig for stadig flere »
eRate 29.06.2016: Tale over WiFi tilgjengelig »
eRate 26.04.2016: Tale over WiFi venter på mobilprodusent »
eRate 14.03.2016: Nå kan du snakke over data på mobilen »
eRate 16.12.2015: Tale blir datatjeneste »

css.php