Tyske borgere skal sikres raskt Internett i alle tyske regioner innen 2025, om koalisjonen mellom Rikskansler Angela Merkels CDU/CSU og de tyske sosialdemokratene SPD blir en realitet. De vil også lovfeste retten til raskt Internett.

Internett likestilles med vann og elektrisitet

«Internett er like viktig som forsyning av gass, vann og elektrisitet, og derfor er dette kanslerens høyeste prioritet», forteller den tyske politikeren (CDU), Helge Braun, til den tyske avisen Bild ifølge Reuters.

100 milliarder euro til bredbånd

Braun forventer at den føderale regjeringen, i samarbeid med industrien, vil bruke minst 100 milliarder euro på å bygge ut bredbåndskapasiteten til 2025.

Internett tar over for tale og SMS?

Svenske Vimla forteller til Telekomidag.se at en undersøkelse de har hatt viser at mer enn 60 prosent av kundemassen deres, som er født på 90- og 00-tallet, tror ikke at vi har telefonnumre om 10 år. Vimla synes dette er en sterk indikator på at telefonsamtaler og SMS ikke lengre er så relevante. «Vi vet att många kan se sig själv utan vanliga samtal och sms helt och hållet», forteller Johan Littorin, daglig leder i Vimla.

Reuters: German coalition would create legal right to fast internet-Bild »
Telekomidag.se: Stark indikator på att samtal och sms inte är relevanta »

css.php