Den amerikanske telemyndigheten Federal Communications Commission (FCC) opphevet kravet om nettnøytralitet i desember 2017. Mange ytret uenighet før valget ble avgjort. 21 Internett-pionerer sendte et brev til Kongressen hvor de ba om at nettnøytraliteten ble opprettholdt. Flere viste sin uenighet ved demonstrasjoner. Likevel ble avgjørelsen tatt i FCC med 3 stemmer for og 2 stemmer mot.

Motstandsbevegelsen øker mot avskaffelsen av nettnøytraliteten

Bevegelsen for nettnøytralitet øker etter avgjørelsen til FCC. Avskaffelsen av nettnøytraliteten møter stor motstand og flere stater finner egne måter å unngå de nye reglene på. Nå har det blitt en kamp om nettnøytraliteten i USA.

Søksmål for å stoppe FCCs vedtak

«Minoritetslederen i Senatet kunne nylig melde at demokratene nå har samlet 50 stemmer for å gjenopprette nettnøytraliteten. I tillegg foreligger det et forslag om å avslå FCCs vedtak. Dette har nå 80 sponsorer og i tillegg har 22 statsadvokater gått til søksmål for å stoppe FCCs vedtak», skriver ComputerWorld.

Flere stater innfører bøter

The New York Times skriver at minimum seks stater har introdusert bøter de siste ukene som forbyr Internettleverandører å stenge eller bremse farten til nettsider eller tjenester på nett. Dette gjelder blant annet for California og New York – og flere stater melder at de vil innføre liknende tiltak.

Store selskap sammen for nettnøytralitet

I tillegg er det flere store selskap som går sammen for å bevare nettnøytraliteten. Netflix postet tidligere i januar følgende på Twitter: «In 2018, the Internet is united in defense of #NetNeutrality. As for the FCC, we will see you in court.”

Nettnøytralitet behandler all trafikk likt på nettet

Det var president Barack Obama som innførte kravet om nettnøytralitet i 2015. Et krav til selskap som håndterer internettrafikk om å behandle all trafikk likt. Nettnøytralitet ble innført for de europeiske landene høsten 2016.

eRate blogg: USA opphever krav om nettnøytralitet »

Computerworld: Tilhengerne av nettnøytralitet slår tilbake »
New York Times: States Push Back After Net Neutrality Repeal »
Motherboard.com: Google, Facebook, and Netflix Decide They Care About Net Neutrality Again »

css.php