Kraftselskapene er i ferd med å miste markedsandeler og bør posisjonere seg med flere tjenester parallelt. Vidar Myrer, Kommersiell Sjef for Energi i eRate, har i en tidligere blogg-post fortalt at «Når Elhuben blir en realitet om ett år vil det bli enkelt for hvemsomhelst å bruke kundedataene». Digitalisering, solkraft, fornybar energi, teknologiske forbedringer og fallende priser – alt skjer og utviklingen går fort.

Stor utvikling for fornybar energi og spesielt innen solkraft

Det investeres som aldri før i solkraft og fornybar energi. I 2017 vokste den globale kapasiteten for fornybar energi med 8,3 prosent. Solenergi utgjorde 56,3 prosent av denne globale veksten.

«De nye dataene bekrefter at den globale energiovergangen fortsetter fremover i høy fart takket være raskt fallende priser, teknologiske forbedringer og bedre politiske betingelser,» sier IRENAs direktør, Adnan Z. Amin, i en pressemelding.

Utvider tjenesteporteføljen

eRate erfarer at stadig flere bransjer opplever konkurranse fra aktører fra andre bransjer. Større aktører med annen kjernevirksomhet trer inn i ulike markeder. Leverandører som tidligere har holdt seg til egen kjernevirksomhet opplever at de må utvide tjenesteporteføljen for å holde seg konkurransedyktige.

Flere produkter og tjenester på samme faktura

eRate har en plattform som enkelt kan håndtere flere ulike tjenester parallelt. Vi hjelper aktører som ønsker å posisjonere seg med flere produkter og tjenester. Kombineres for eksempel solceller, strøm- og smarthusprodukter styrkes posisjonen til leverandøren. Legges mobile tjenester til tjenesteutvalget blir man en leverandør av en stor andel av kundens hverdag. Kunden får samlet alle «hverdagstjenestene» på ett sted og mottar kun én faktura. Fakturasystemet til eRate behandler data fra ulike leverandører og håndterer sammenfakturering på en ryddig og oversiktlig måte.

Bredere tilbud – fortsatt god håndtering med nøyaktig oversikt

Det er enkelt å legge opp ulike produktkombinasjoner og prisstrukturer i eRate sitt system. Systemet gir en unik fleksibilitet til å fakturere, drive kundeservice, samt bygge tjenester og løsninger på tvers av produkter og tjenester. Systemet integreres mot tredjepartssystemer; som regnskapssystemer og inkassoselskaper.

Ta gjerne kontakt med oss for en uformell prat

Vidar Myrer, Kommersiell Sjef Energi, Telefon: 408 00 090, Vidar(at)eRate.no
Erik Trondsen, Kommersiell Sjef Telekom, Telefon: 408 00 900, Erik.Trondsen(at)eRate.no

IRENA: Global Renewable Generation Continues its Strong Growth, New IRENA Capacity Data Shows »
Europower: Verdens fornybar-kapasitet vokste med 167 GW i 2017 »

css.php