The California Energy Commission» bestemte 9. mai at villaer og boligblokker skal leveres med solceller fra 2020 i delstaten California.

Foreldet tanke om nullhus

I 2007 vedtok den amerikanske statens energikommisjon målet om å gjøre boligbygging så effektivt at nybygg kan være selvforsynt med energi innen 2020 for boliger og innen 2030 for næringsbygg. Ny tenkning har gjort dette målet foreldet. Det viser seg at nullhus-boliger kobler seg på nettet om natten og at fossile brensler må generere kraft til etterspørselen.

Praksis med solceller i California i dag

I syv år har noen utbyggere i California hatt tilbud om nybyggleveranser med solceller. Dette har vært et ekstra tilbud til de som har ønsket en grønnere bolig. Meritage Homes er en av disse og installerer per i dag solceller på cirka 10 prosent av sine nybygg. Kun 1 prosent av disse boligene er nullhus, forteller selskapet.

Totalt er det kun 15-20 prosent av nye eneboliger som blir bygd med solceller, forteller Bob Raymer, teknisk direktør for California Building Industry Association, til The Orange County Register. «California is about to take a quantum leap in energy standards», forteller Raymer. «No other state in the nation mandates solar, and we are about to take that leap.»

Mer solceller, husbatterier og elektriske varmeanlegg

De nye bestemmelsene vil, i tillegg til solenergi, også motivere til økt batterilagring og bruk av elektriske varmeanlegg. Boliger som er skyggelagt eller som har for små tak til solpanel kan søke om unntak. De som installerer husbatteri vil kunne få støtte til dette.

The Orange County Register : California to become first U.S. state mandating solar on new homes »
Nyteknik.se: Kalifornien gör det obligatoriskt med solceller på nybyggen »

css.php