I 2017 oversteg antallet lesere på mobiltelefon antallet som leser norske aviser på papir. 45 prosent av nordmenn over 12 år leser daglig innhold fra norske medier på mobilen, mot 44 prosent som fortsatt foretrekker papirutgaven. Det viser Mediebedriftenes siste oversikt som ble publisert forrige uke.

Digitalabonnementene steg 7,4 prosent

Andelen rene digitalabonnement stiger med 7,4 prosent fra 2016 til 2017, mens leserne av papirutgaven falt med 9,2 prosent. Abonnementene med både digital og papirutgaven av avis ligger stabilt på 63 prosent av de som leser avis. Daglig er det 81 prosent av befolkningen som leser redaksjonelt innhold fra avisene.

Mobilen den viktigste medieplattformen

«Mobilutgavene øker mest, og ser ut til å bli den viktigste medieplattformen fremover. At lesingen opprettholdes i så stor grad, er imponerende med tanke på den enorme utviklingen av betalingsløsninger. Dette viser at fokus på kvalitetsinnhold og leserlojalitet gjør at leserne oftere velger å betale for innhold», sier Randi S. Øgrey administrerende direktør i MBL i publiseringen av tallene.

Positiv vekst i avisopplag grunnet digital økning

«Opplaget for mediehusenes aviser har vært fallende siden 1997, men nå etter 19 år med nedgang har 46 prosent av titlene vekst i opplaget. Den positive utviklingen skyldes først og fremst at økning i digitalt opplag er større en nedgang i opplag på papirutgaver», sier Øgrey.

Mediebedriftene: Første opplagsfremgang på 19 år – økning i lesing på mobil »

css.php