«Kundene bruker nå telefonen akkurat som hjemme, og de har virkelig tatt innover seg at tiden med høye regninger og ubehagelige overraskelser etter ferien definitivt er forbi. Kundene ser ingen grunn til å begrense databruken på reise, og vi ser en økning på 40 prosent i bruk av mobildata i utlandet i juli sammenlignet med fjoråret», sier Kjersti Jamne, leder for privatmarkedet i Telia Norge.

Telefonen brukes til alt i ferien

«På ferie i utlandet kan telefonen være din beste venn, med alle mulige hjelpemidler for hånden, som karttjenester, hotell- og restaurantanbefalinger, flybilletter og andre reisedokumenter, kamera og ikke minst en plattform der du kan holde kontakten med venner og familie via sosiale medier. Smarttelefonen er rett og slett blitt uunnværlig på reise», mener Jamne.

Økt bruk av sosiale medier og underholdning

Vi bruker også mobilen til underholdning og sosiale medier når vi er på ferie. Telenor forteller i en pressemelding at vi midt i ferien har strømmet Netflix 100 prosent mer enn vi gjorde tidlig i juni. De skriver også at YouTube, som er størst i mobilnettet, brukte vi 50 prosent mer på dagene i juli enn i starten av juni.

Av de sosiale mediene er det bruken av Snapchat som øker mest i ferien. Vi brukte denne kanalen cirka 100 prosent mer enn tidlig i juni. Facebook og Instagram har en ferieøkning på 50-60 prosent, skriver Telenor.

SoMe-døgnrytmen i ferien

I et tilfeldig valgt døgn i sommer viser Telenor sin statistikk at vi bruker Facebook mest om morgenen og om kvelden, nærmere bestemt Klokken 09:00 og 23.00. Snapchat bruker vi fra cirka klokken 11.00 og holder bruken jevnt og på et høyt nivå gjennom hele dagen.

Mobildata i ferieland

Det er i de typiske ferielandene vi bruker mest mobildata. Telia har satt opp deres topp ti roaming-liste fra i sommer. Her kan vi se at Sverige ligger helt på topp, fulgt av Spania, Danmark, Hellas, Italia, Polen, Kroatia, Frankrike, Tyskland og Storbritannia.

Telia pressemelding: Nordmenn surfer som hjemme når de er på reise »
Telenor pressemelding: Hetebølgen traff mobilnettet »

css.php