At mobiltelefonen stadig blir mer brukt og får nye bruksområder er ikke noe nytt. Likevel var det først nå i oktober at smarttelefonene og nettbrett ble mer brukt på internettrafikk enn PC-en, melder analyseselskapet StatCounter.

Varierende resultat fra region til region

Totalt sett stod smarttelefonene og nettbrett for 51,3 prosent av internettrafikken mot 48,7 prosent som var fra PC-er. I Norden, Storbritannia, Nord-Amerika, Australia, Russland og i store deler av Sør-Amerika bruker fortsatt de fleste PC-en når de surfer på Internett. Det er i asiatiske land hvor mobilsurfingen dominerer; Japan 76,02 prosent, Hong Kong 65,87 prosent og Taiwan 59,91 prosent.

Viktig å være nett-tilgjengelig via mobil

Når over halvparten av verdens befolkning surfer på nett via mobiltelfonen er det viktig å ha en nettside med såkalt responsivt design. Dette er en nettside som tilpasser seg den skjermtypen brukerne bruker. Blir nettsiden besøkt av en mobilbruker tilpasses nettsiden en mobiltelefonskjerm og gir samtidig god brukervennlighet i enheten.

Mobilvennlige nettsider favoriseres

Den store søkemotoren Google favoriserer mobilvennlige nettsider for å tilfredsstille sine brukere. Ettersom veldig mange av oss bruker Google daglig må vi forstå viktigheten av å tilrettelegge for å få gode treff i søkemotoren. «Min Side» løsningen fra eRate leveres med responsivt design uavhengig om den leveres som en frittstående side eller implementeres inn i kundens hjemmesideside.

Mobile and tablet internet usage exceeds desktop for first time worldwide »

css.php