IoT og M2M

Kommunikasjon mellom maskiner, M2M eller IoT, har litt annerledes verdikjeder enn tradisjonell mobiltelefoni. Mobiloperatørene er kun én del av en større verdikjede. De sørger for at data blir transportert mellom maskiner. Oftest er det andre aktører som skaper selve verdien for sluttkunden. Ved å sette dataene som går mellom maskiner i system, gir det bruker av systemene de dataene, eller den innsikten, de er ute etter.

Kundeverdien skapes med sammensatte tjenester

I Norge er det mange mindre aktører som henter data fra en maskin via mobilnettet til sitt system. Disse er ofte nisjepreget eller segmentspesifikke. Det som skaper verdi er summen av produktet, tjenesten og kommunikasjonen. Hver for seg gir ikke delene like stor verdi.

Egen mobiloperatør for M2M og IoT

eRate legger forholdene til rette for at du kan starte som operatør og tilby egne mobilabonnement for M2M eller IoT. Vi tilpasser tjenesten uavhengig om du ønsker å bruke NarrowBand IoT, LTE-M eller 4G til overførsel av dataene. Er du ikke stor nok alene, kan et alternativ være å gå sammen med flere aktører som tilbyr egne løsninger og starte en operatør sammen. Det dere har til felles i bunn er kommunikasjonen og egne tilpassede abonnement, samt kontroll på verdikjeden til egne produkter og tjenester.

Interessert i å høre om hvordan din bedrift kan starte som mobiloperatør for M2M eller IoT?

La oss ta et møte og se hvordan vi kan skape verdier sammen.

Erik Trondsen, Mobil: 408 00 900, Erik(at)eRate.no
Ove Vik, Mobil: 997 55 550, Ove(at)eRate.no
Henning Thoresen, Mobil: 926 38 100, Henning(at)eRate.no

css.php