Muligheter for MNOer

eRate tilrettelegger for at mobiloperatører (MNOer), kan skape nye forretningsmuligheter og øke sin konkurransekraft gjennom bruk av eRate sin billing- og ratingplattform. De fleste mobiloperatører har i dag investert store summer i eget billingsystem. Dette kan gi utfordringer for fleksibiliteten i hvordan man setter sammen produkter og tjenester, og hvor raskt man kan ta en ny bundling ut i markedet. Summen av dette gir ikke konkurransekraft, det gir lite innovative produkter og tjenester, og man bruker for lang tid på å komme ut i markedet.

Økt fleksibilitet og raskere «Go to Market»

En mobiloperatør kan ved bruk av eRate bundle mobilabonnement og tredjepartstjenester. For kunden vil det fremstå som om det er mobiloperatøren som er avsender. Dette gir mobiloperatøren større handlingskraft i å være innovativ, og lar ikke billingsystemet begrense hva som er mulig å lage av produkter og tjenester. Fleksibiliteten øker og man kan ta nye produkter raskere ut i markedet.

Nye forretningsmuligheter

En etablert mobiloperatør må beskytte sin merkevare og være varsom med å gjøre tiltak som får store konsekvenser for omsetningen i den etablerte forretningsmodellen.
Gjennom eRate kan en mobiloperatør teste ut nye forretningsmodeller gjennom ny merkevare for ikke å risikere konsekvenser for omdømme, brand eller eksisterende omsetning. Dette kan være nye abonnement, andre typer bundlinger enn de tradisjonelle, eller sammen med andre markedsaktører. I dette markedsutløpet kan man være innovativ og teste nye produkter og tjenester med lav risiko. I egen merkevare kan man konsentrere seg om kjernevirksomheten og ta inn de verdiforslag som fungerer på et senere tidspunkt.

Fighting brand

De store mobiloperatørene blir ofte utfordret av aktører som går aggressivt ut i markedet. Det kan være vanskelig å svare på dette i eget brand fordi det kan få konsekvenser for omsetningen. Samtidig er det ikke nødvendigvis samsvar med egen bedriftsprofil. Et alternativ for mobiloperatøren er å etablere et fighting brand utenfor egen organisasjon. Dette kan gjøres gjennom eRate. Vi muliggjør å agere helt annerledes i markedet uten å risikere konsekvenser for eget merkenavn, og således beskytte kjernevirksomheten.

Klar for å skape nye verdier?

Høres dette interessant ut, la oss ta et møte og se hvordan vi kan skape verdier sammen.

Erik Trondsen, Mobil: 408 00 900, Erik(at)eRate.no
Ove Vik, Mobil: 997 55 550, Ove(at)eRate.no
Henning Thoresen, Mobil: 926 38 100, Henning(at)eRate.no

css.php