nben
   
+47 815 73 723

Mobilt bredbånd – raskest voksende teknologi!

  • 7
  • 25. september 2014

Mobile-Broadband_SIM-card_eRateRapporten «The State of Broadband», fra Den Internasjonale Teleunoionen (ITU), forteller at mobilt bredbånd brukt på smartmobiler og nettbrett er den raskest voksende teknologien i menneskenes historie!

Over halvparten av jordas befolkning vil ha tilgang til Internett om 3 år

ITU forteller i rapporten at i dag er mer enn 40 prosent av klodens befolkning online. I slutten av 2014 vil 2,9 milliarder ha Internett-aksess, av disse har 2,3 milliarder tilgang til mobilt bredbånd.

I løpet av de neste fem årene forventes det at 7,6 milliarder får tilgang til mobilt bredbånd. Allerede i dag er det over tre ganger så mange tilknytninger til Internett via mobil som via fastnett. Mot slutten av 2019 kan det være 5,6 milliarder abonnenter med smartmobil i verden.

77 land over 50 prosent online

Totalt er mer enn 50 prosent av befolkningen online i 77 land i verden. Samtlige topp ti-land i Internett-bruk er alle i Europa. Island er fremst med 96,5 prosent av befolkningen online, mens landene sør for Sahara i Afrika har under 2 prosent av befolkningen tilknyttet Internett. I Myanmar, der Telenor skal åpne mobilnett, har kun 1,2 prosent av befolkningen tilgang til Internett.

Internett – det kraftigste verktøyet til menneskeheten

– Bruk av bredbånd har sterk vekst, men det er uakseptabelt at 90 prosent av verdens innbyggere i de 48 minst utviklede nasjonene er uten forbindelse til Internett, sier ITUs generalsekretær Dr. Hamadoun I. Touré, ifølge en pressemelding.
– Tilgang til Internett er det kraftigste verktøyet menneskeheten noen gang har hatt til å bygge bro over gapene i utvikling på områder som helse, utdanning, miljø og kjønn, sier Touré.

css.php