Forrige uke lanserte Telenor tjenesten SMS+ her i Norge. Det er en IP-basert meldingstjeneste som er bygd på teknologien RCS (Rich Communications Services), som er utviklet av interesseorganisasjonen GSMA. Lanseringen av SMS+ skjedde i samarbeid med Google som jobber for å gjøre meldingstjenesten «Android Messages» universell. Google har gjort avtaler med store mobiloperatører og mobilleverandører verden over og flere kommer etter.

Ikke tilgjengelig for alle enda

Foreløpig er SMS+-tjenesten kun tilgjengelig via appen «Android Messages» fra Google Play Store for nyere telefoner fra Sony, Samsung og Huawei. Androide Messages er lastet ned over 50 millioner ganger fra Google Play Store og vil på sikt bli levert som en standard på Android telefoner.

Deling av orginalfiler og flere i chatten

Android Messages støtter både RCS, SMS og MMS. Meldingstjenesten gjør det mulig å sende høyoppløste bilder og videoer, filer, lydmeldinger og kartposisjoner. Flere kan chatte samtidig og en ser status for meldingen; skriver, sendt, mottatt eller lest. For at tjenesten skal fungere må begge meldingsparter ha tjenesten tilgjengelig.

Telia kommer etter

Kjersti Jamne i Telia Norge sier til digi.no at «i likhet med de fleste andre store mobiloperatører jobber vi med RCS og meldingstjenester basert på denne teknologien.» Hun forteller videre at «det vil være et stort potensiale i fremtiden i å utvikle for eksempel meldingstjenestene slik at de kan erstatte en del av det vi bruker apper til i dag. Det kan være for eksempel ved at man kan kjøpe billetter til bussen direkte fra meldingsdialogen.»

Pressemelding Telenor: Nå kommer SMS+ »
digi.no: Lanserte neste generasjon SMS. Hevder løsningen vil snu om på nordmenns forhold til tekstmeldinger »
Google blog: Delivering RCS messaging to Android users worldwide »

css.php