Elhuben vil gjøre det enklere for andre aktører å selge strøm, men det skjer allerede endringer i markedet som vil ta volum fra energiselskapene.

Selvforsynte el-bilpakker

Tesla har nylig lagt frem ønske om å kjøpe opp solcelleselskapet SolarCity. Tesla-sejfen Elon Musk ønsker å kunne tilby kundene en samlet monteringspakke med billader, solcellepanel som generer fornybarstrøm for el-bilen, samt en batteripakke for lagring av den egengenererte strømmen.

Solelia Greentech tilbyr solparkering, et ladepunkt for elbiler som gir 100% fornybarstrøm fra solceller.

Store aktører med egen fornybar strøm

En ny trend blant store globale aktører er at de ønsker å være selvforsynt med fornybar strøm. Apple har opparbeidet seg fornybare energikilder til sine fabrikker og operasjoner. Nå har IKEA annonsert at de vil gjøre det samme. IKEA vil produsere like mye fornyelsesbar energi som de bruker i sine bygninger rundt om i verden innen 2020. 9to5mac skriver at Apple snart er selvforsynt med fornybar energi og at de på sikt kan selge overkapasitetsstrøm til markedet.

Apple Energy LLC et faktum

Apple har nylig etablert seg som energiselskap. 9to5mac.com skriver at bakgrunnen for etablering av selskapet var å muliggjøre for Apple å selge egenprodusert strøm fra egeneide solcellegårder i Cupertino og Nevada. Selskapet oppfyller alle krav som stilles til et energiselskap i USA.

Tesla vil kjøpe solcelleselskap »
Chenit.no: Apple blir også et energiselskap »
ITavisen.no: Apple har startet nytt selskap – dette skal de gjøre »
VA.se: IKEA storsatsar på solceller – ska drivas helt förnyelsebart om 4 år »

css.php