Tek.no kårer beste mobilabonnement hver måned. Denne måneden avventer de endringene i abonnementene mot 15. juni hvor reglene om «Roam like Home» trer i kraft. I stedet svarer de generelt på spørsmålet de har fått fra noen operatører; Hvordan kan et mobilabonnement bli «best i test»?

Slutt med kundefellene ved overforbruk av data

Tek.no er helt klare på at overprising av overforbruk av data er lite kundevennlig. Så lenge dataforbruk ikke er ubegrenset har de mer sansen for struping av hastigheten enn overprising til samme hastighet. Ved struping av hastigheten har kunden et valg om å betale mer eller fortsette med lav datahastighet.

Flere størrelser på ekstra datapakker

Panelet i Tek.no liker forbrukervennlige løsninger. Derfor setter de pris på de mobilleverandørene som har et bredt tilbud av datapakker. 1, 2, 5 og 10 GB datapakker med data rollover gir beste tilbudet til sluttkunden som har et varierende dataforbruk.

Billigere roaming i viktige ferieland

De nye EU-reglene sørger snart for at det skal være like rimelig å bruke mobiltelefonen i hele EU, som det er i eget hjemland. Tek.no synes at mobiloperatørene må komme med gunstigere vilkår også utenfor EU. Spesielt i de landene vi ferierer mest i som ligger utenfor EU. De nevner spesielt USA og Thailand hvor vi som turister fortsatt bør tenke over telefonbruket for å unngå en skyhøy mobilregning.

Likere pris på mobilabonnement og mobilt bredbånd

Tek.no stiller spørsmålstegn ved hvorfor det skal være så stor prisforskjell på mobilt bredbånd og vanlige mobilabonnementer. De synes mobilabonnement med datakvote burde være mer likt priset som mobilt bredbånd.

Fleksible løsninger for familier

I Sverige skal det tidligere vært et tilbud om en felles datakvote for hele familien. Et slikt tilbud med data rollover på toppen vil gi familier bedre utnyttelse av investerte datakvoter. Familiens data kan bli fordelt av kontoadministratoren til de ulike familiemedlemmene slik at barna for eksempel kan få pappas ubrukte data.

Fri bruk – betal for datahastigheten

To mobiloperatører er veldig opptatt av å fortelle hvor raske nettene deres er. Kundene ser ut til å være mest opptatt av datamengden de får i abonnementet sitt. Hvorfor ikke tilby fri databruk, mens kundene må betale for hastigheten i mobilnettet spør Tek.no.

eRate tilrettelegger for produktutvikling

eRate har bred erfaring og kompetanse innen utvikling og drift av mobilprodukter. Vi tilrettelegger for rask endring i forhold til markedskrav, reguleringer og innovasjon i mobilmarkedet. Kundene våre bestemmer selv hvordan deres mobilprodukt skal se ut – eRate sørger for kvalitetssikring, utvikling og drift i etterkant.

Tek.no: Mobiloperatører, dette er det vi vil ha av dere »

css.php