Strex eies av Telenor og Telia og er Norges eneste betalingsløsning som er 100% mobil. Alle Norges mobilkunder kan bruke tjenesten og betale varer og tjenester uten bankkort eller betalingsapper. Transaksjonene identifiseres hos Strex gjennom brukernes telefonnummer og kundeinformasjon mobiloperatørene allerede har. Beløpsgrensen er 1000,.- per transaksjon og blir fakturert på mobilregningen.

Betal uten transaksjon i banken

Betalingstjenesten til Strex via SMS ble brukt av over 1,6 millioner brukere i 2015. Mobilbetaling blir brukt for å betale blant annet transporttjenester, gaver til veldedige organisasjoner, digitale medietjenester og parkering. «Hovedforskjellen på Strex og de øvrige løsningene på markedet er at forbrukerne ikke trenger å forholde seg til banken,» forteller Hege Kosberg, daglig leder i Strex i en pressemelding.

Enklere nettbetaling

Direct Payment er Strex’ nye løsning som skal være enkel for brukerstedene å implementere i apper og nettsider. Redd Barna lanserer den nye løsningen for enklere nettbetaling med mobilen, med kun ett klikk på mobilen kan du i dag enkelt støtte Redd Barnas arbeid.

Målet er god kundeopplevelse

«Dersom piloten fungerer bra vil vi i Strex jobbe for å kommersialisere produktet. Målet er at løsningen skal gi en god kundeopplevelse samt være enkel for brukersteder å implementere i sine apper og nettsider,» sier Kosberg.

Inside Telecom: Teleoperatørene satser i mobilbetalingskampen »
Om Strex »
Operatørenes betalingsløsning er på nett »

css.php