nben
   
+47 815 73 723

Redusert støtte og færre hindringer

  • 5
  • 20. oktober 2014

bredband-eRateStatlig støtte til bredbåndsutbygging reduseres fra 160 til 50 millioner i budsjettet for 2015. Samtidig varsles et arbeid for å redusere hindre for utbygging.

Dramatikk for distriktenes bredbånd

Teknisk Ukeblad skriver at «Dette er ganske dramatisk for alle som ville skaffe seg raskt bredbånd i distriktene. For behovene er veldig store, og i år ble det faktisk søkt om tilskudd til slik utbygging i hele landet, med en samlet tilskuddsbehov på 713 millioner.»

Digitaliserte statlige tjenester

I 2015 skal alle statlige tjenester være digitalisert. Dette er oppgaver som bedrifter og innbyggere skal kunne få utført over nettet. Samtidig har Solberg-regjeringen et mål om at hele landet skal ha tilgang til høyhastighets bredbånd. Dette dog uten noen tidsfrist.

Offentlige digitale tjenester uten bredbånd?

For at folk skal kunne bruke offentlige digitale tjenester må bredbåndslinjene være utbygd slik at folk skal ha en internettforbindelse. Denne strategien blir svekket med neste års budsjettforslag, mener Torgeir Waterhouse, direktør for internett og nye medier hos IKT Norge.

Digitaliseringstjenester kan bli forsinket

«Regjeringens digitaliseringsmål er helt avhengige av høykapasitet bredbånd over hele landet, og viktige digitaliseringstiltak kan nå bli forsinket», sier Waterhouse.

Les mer om saken her: Teknisk Ukeblad eller i Lofotposten

css.php