Forbrukerrådet tilbyr tjenesten Strømpris.no, som nå er ny og forbedret. Siden skal ha blitt bedre for både strømkunder og strømselskap. En av endringene er at strømpris.no henter inn flere datafelter som gir sluttkundene en bedre filtrering. Siden viser også tidsvarighet for avtaler slik at det kommer tydelig frem hvilke priser som kun er kampanjetilbud og hvilke som varer lengre for et abonnement.

Mikrodatateknologi og «datafanger»

«I dag benytter vi mikrodatateknologi som indekserer på nettsidene til alle nettselskap. Det skal vi fortsette med for de store selskapene som har store ressurser på IKT. Men så har vi jo alle de mindre strømselskapene. Til de har vi laget en ny løsning som vi har kalt for «datafanger», hvor de rett og slett får et brukernavn og passord, og går inn og fyller inn et enkelt skjema», sier Hilde Uthaug, nettansvarlig for strømpris.no.

Bytt om strømavtalen er dyr

Tjenesten ble opprettet for å hjelpe sluttkunden å navigere blant alle strømleverandørene. «Det lønner seg å følge med, for strømprisene endres ofte. Husk at alle strømselskap plikter å varsle deg minst 14 dager i forkant av endringer på din strømavtale. Bytt om strømavtalen din er dyr,» skriver strømpris.no på egne sider.

Strømpris.no »
eRate Blogg sept. 2015: Strømpris.no er lansert »

css.php