nben
   
+47 815 73 723

Roam like Home ga høyere mobilregninger i Danmark

  • 0
  • 13. august 2018

Det mener i hvertfall Energistyrelsen i Danmark. EU-Kommisjonen sier selv at «Der er ingen grund til, at teleselskaber i Danmark eller noget andet land i EU skal hæve priserne på grund af roaming-reformen.» EU-Kommisjonen sier det er helt i orden at danske mobilselskap har hevet prisen på sine abonnement, men er uenige i at det har noe med «Roam like Home» å gjøre.

Helt lovlig å øke prisen på mobilabonnement

Etter flere klagesaker fra forbrukeren i Danmark har forbrukerklagevernet Teleankenævnet besluttet at danske mobilselskapers heving av abonnementspris 15. juni 2017 var i tråd med lovgivningen. Dette var samme dag som EU-forordningen ble innført og danskenes mobilregning økte med 10-20 kroner. Mange teleselskap hevdet at «Roam like Home» ga dem ekstra omkostninger. Derfor ble abonnementene endret, enten ble prisen høyere eller så endret de abonnementet til kun å gjelde innenlands.

Bedre med varslet prisøkning enn dyre overraskelser etter reise

«Til forskel fra de tidligere roaminggebyrer, som ofte er kommet som en ubehagelig og ret så dyr overraskelse for kunderne efter en rejse – ofte på mange hundrede kroner – har eventuelle ændringer i abonnementerne været varslet på forhånd. Kunderne har dermed haft mulighed for at vurdere, om de ønskede at beholde abonnementet på de nye betingelser og evt. acceptere en prisstigning som de nævnte på 10 eller 20 kroner, eller om de hellere ville skifte til et andet selskab, som kunne tilbyde en mere fordelagtig pris», skriver Rikke Uldall, pressesjef for EU-Kommisjonen til Ingeniøren.dk.

Ingeniøren.dk: Roaming-regning får EU-Kommissionen til at vende på en tallerken »
Ingeniøren.dk: Kommissionen tog fejl: EU-roaming gav danskerne højere mobilregninger »

css.php