V2G (Vehicle to Grid) er et system hvor ladbare biler er tilkoblet strømnettet og er med på å balansere nettet ved å motta eller avlevere strøm. I august i fjor skrev vi om et prosjekt i Danmark hvor varebilene til et kraftselskap i København tjente på å være tilkoblet nettet. Nå starter den britiske strømleverandøren OVO Energy et liknende prosjekt hvor de reklamerer med at sluttkunden kan selge strøm tilbake til nettet og bli en «mini-power station» om de også har solcellepanel.

Bidireksjonell elbillader – toveis strøm mellom elbilen og nettet

Det er en bidireksjonell hjemmelader for elbiler som skal muliggjøre at elbilbatteriet både kan lades men også føre strøm tilbake i strømnettet. Den kan lade inntil 6 kW i begge retninger slik at det blir mulig lade når strømmen er billig for å selge igjen når den er dyr. I første omgang er det 1000 eiere av Nissan Leaf og E-NV200 som kan bli med i OVO Energy sitt pilotprosjekt i UK.

Redusert strømregning for privatpersoner

“Renewable energy and electric vehicles are perfect partners for the 21st Century. Today we’re launching the world’s first widely available vehicle-to-grid charger, helping to solve one of the biggest challenges facing the energy sector. We’re enabling thousands of EV batteries to help balance the grid in times of peak demand, more renewable energy to come onto the system, and households to reduce their electricity bills”, sa Stephen Fitzpatrick, direktør og grunnlegger i OVO energy i en pressemelding.

eRate blogg – 30. august 2017 – Parkerte elbiler tjener penger »

OVO launches the world’s first widely available domestic vehicle-to-grid charger »
OVO Energy: Vehicle to Grid: Your electric car as a power station »

TU.no: Denne hjemmeladeren kan hente strøm fra elbilen »
Wikipedia: Vehicle-to-grid »

css.php