eRate deltok på Smarte hjem-konferansen i forrige uke. Arrangementet ble holdt av Mediehuset TEK, Inside Telecom, Teknisk Ukeblad og digi.no.

Tenk fremover – ikke på hva som fungerer i dag

Torgeir Waterhouse holdt et inspirerende foredrag hvor hovedbudskapet er at vi må tenke fremover og ikke på hva som fungerer i dag. De bedriftene som ikke har evnet å tenke på fremtidige behov eksisterer ikke lenger i dag. Ett case Waterhouse trakk frem var VideoNova – «Internet killed the Video Store».

Digitale sårbarheter

Atle Årnes fra Datatilsynet viste til rapporten «Digital sårbarhet – sikkert samfunn. Beskytte enkeltmennesker og samfunn i en digitalisert verden», som nylig er lansert. Han belyste de digitale sårbarhetene som vi i vårt høyteknologiske samfunn står overfor.
Rapporten Digital sårbarhet – sikkert samfunn »

… desto smartere

«Smarte ting må snakke sammen og jo flere smarte ting som snakker sammen, desto smartere blir det», sa Fredrik Pantzar fra Samsung. Erik Stokkeland fra Future Home presenterte sitt smarte system som består av en smarthub, flere smarte enheter og appen som kan styre, overvåke og automatisere all elektronikk i hjemmet.

Kunden er sjefen

Yngvar Pettersen i Home Control fortalte at «Kunden er vår sjef». Derfor har de utviklet et system hvor kundene kan montere alt selv. Han fortalte om appen de har utviklet for å kunne administrere og kontrollere nesten alt i huset; kamera, lys, temperatur, kaffetrakter, fjernkontroll for TV eller musikk.

Huset blir smartere enn deg

«Når huset ditt blir smartere enn deg selv», sa Jan Holm fra Smartly AS, da han viste frem hele sortimentet til Smartly som blant annet består av en app, gateway, kontrollpanel for lys- og varmestyring, sikkerhetsmoduler, smarte dører, ventilasjonsstyring og AMS (levert fra Lyse Elnett).

css.php