I dag finnes det like mange mobilabonnementer som det finnes mennesker. Over 7 milliarder telefoner blir sjekket hvert 18. minutt. Gjennomsnittsmennesket bruker 3 timer på smarttelefonen hver dag. Stadig flere funksjoner kobles til mobilen, og med 5G blir det enda flere!

5G gir tilgang til IOT

Stadig flere ting blir koblet opp mot Internett. Det meste som utvikles innen IOT blir tilgjengeliggjort for styring via apper. Når 5G kommer vil vi se en eksplosjon av apper som kan brukes og mobiltelefonen får en enda viktigere posisjon i våre liv.

Gjør smarttelefonen oss mer produktive?

Tidligere trodde vi at vi skulle bli mer produktive med smarttelefonen. Forskning viser midlertidig det motsatte. Den stadige tilgjengeligheten til mail, sosiale medier og venner går utover produktiviteten viser forskningen til Chrisitan Montag, professor i molekylær psykologi ved universitetet i Ulm i Sverige.

Stadig avbrytelser gir dårlig konsentrasjon

I løpet av en arbeidsdag har vi i dag færre lengre og fokuserte arbeidsøkter enn vi hadde før smarttelefonen. Vi gjør stadig avbrudd for å sjekke siste nytt på mobilen. Montag hevder at menneskets hjerne ikke jobber så bra med parallelle arbeidsoppgaver. Han mener at vi fungerer best når vi har fokus på en oppgave av gangen.

Etter å ha studert menneskets forhold til smarttelefonen mener Montag at vi må lære oss å håndtere smarttelefonen på en annen måte.

«Smarta mobilen lömsk tidstjuv», NyTeknik.se »

css.php