I 2016 ble det satt ny SMS-rekord i Telenors mobilnett med 5,5 milliarder SMS-meldinger. Til sammenlikning ble det i 2015 sendt 5,4 milliarder og i 2014 5.042 milliarder. Nyttårsaften 2016 ble det registrert 16 millioner SMS og 1,1 millioner MMS. Dette er en stor nedgang i sammenlikning med rekordåret 2007 hvor det ble sendt hele 29,9 millioner SMS’er nyttårsaften. Nyttårsmeldingene sendes stadig oftere over mobildata via chat- og meldingsapper, så hvorfor økes SMS’ene i mobilnettet?

40 prosent av all SMS-trafikk sendt fra bedrift

Stadig flere bedrifter satser på SMS-løsninger i sin kundedialog. «Offentlige og private virksomheter sørger for fortsatt vekst i SMS-trafikken» forteller dekningsdirektøren i Telenor, Bjørn Amundsen. Rundt 40 prosent av all SMS-trafikk i Telenors mobilnett i 2016 ble generert av offentlige eller private virksomheter.

Kostnadseffektiv og sikker kommunikasjon med kundene

Mange bedrifter satser på SMS-løsninger i sin kundedialog pga. leveringssikkerheten til sluttkunden. Det er kostnadseffektivt og meldingen blir høyst sannsynlig lest. Det er enkelt å sende en SMS til alle egne kunder og kommunikasjonen leveres direkte i lommen til sluttkunden.

SMS gateway for «enkelt-SMS» eller masseutsendelse

En SMS gateway gjør det mulig å sende ut «enkelt-SMS» eller masseutsendelse fra et system eller datamaskin. Et valgfritt avsendernavn settes før systemet sender SMS’ene via en gateway, som igjen sørger for at SMS’ene distribueres. En SMS gateway kan også ta imot innkommende SMS.

Automatisk sendte SMS-meldinger

I eRates system sendes de fleste av SMS-meldingene automatisk etter oppsett av ulike arbeidsflytprosesser (workflows). Dette kan være seg bekreftelser, påminnelser, varslinger, purringer etc.

Inside Telecom: Satte ny SMS-rekord i 2016 »
eRate, 2015: MMS-topp julaften og datatrafikk-topp nyttårsaften »
eRate, 2014: Ny rekord for SMS-trafikken »

css.php