De to siste årene har hatt en enorm økning av installering av solenergianlegg i følge en rapport fra Solenergiklyngen. I 2016 var veksten på 366 prosent fra året før og i 2017 økte det ytterligere med 59 prosent.

40 fotballbaner med solceller

Rapporten «Solcellesystemer og sol i systemet» er utarbeidet av Multiconsult og Asplan Viak på oppdrag fra Solenergiklyngen. Den viser en oppdatert situasjonsbeskrivelse av solbransjen i Norge. Den installerte effekten er nå på 45 MWp, som tilsvarer cirka 40 fotballbaner med solceller.

Det som ble installert i 2017 tilsvarer cirka 15 fotballbaner, som gir en effekt tilsvarende strømforbruket til 765 norske husholdninger skriver Solenergiklyngen på siden sin.

Fremtidens miljøeffektive bygg

«Den største veksten og lønnsomheten er på næringsbygg. Her har særlig større byggeiere som for eksempel Oslo kommune, OBOS og Asko banet vei for andre, og vist at solenergi kommer til å bli en viktig brikke i fremtidens miljøeffektive bygg. Solenergi er ikke lenger for spesielt interesserte, men en viktig del av Norges framtidige energimiks, sammen med vannkraft», sier Trine Kopstad Berentsen, daglig leder i Solenergiklyngen.

Rapporten Solcellesystemer og sol i systemet »
Solenergiklyngen: Solenergiutbyggingen i Norge økte med 59 prosent i 2017 »

css.php