800.000 kunder i Telenors nett bruker nå 4G Tale daglig, mens 125.000 kunder bruker WiFi Tale. Disse tallene har vokst noe siden januar da Telenor opplyste om henholdvis 600.000 nordmenn på 4G Tale og 100.000 på WiFi Tale. Det at det er færre på WiFi Tale har både med tilgjengelighet til tjenesten å gjøre, samt software-innstillingen i tjenesten hos hovedsakelig Apple.

eRate med WiFi Tale i nesten ett år

WiFi Tale er en tjeneste hvor du kan ringe og sende SMS uten mobildekning, men telefonen må være tilknyttet et trådløst nett. eRate har tilbudt denne tjenesten til våre kunder i snart ett år. Først i desember 2016 var det flere telefoner som fikk full støtte via en software-oppdatering. Nylig fikk Samsung S7 en oppdatering også som tilgjengeliggjør WiFi Tale.

Tjenesten må aktiveres

I tillegg til at mobiloperatøren må aktivere tjenesten i nettet, må sluttkunden selv aktivere 4G tale i sitt abonnement for å kunne benytte WiFi Tale. Dette kan gjøres via f.eks. «Min Side». Det skal da være enkelt å se i displayet om telefonen er tilknyttet WiFi Tale eller 4G Tale.

Innstilling fra Apple prioriterer 4G Tale

Alle telefonene fra Apple har en proprietær algoritme som sender samtalen over på WiFi Tale kun i de tilfellene hvor 4G-dekningen er dårlig. Apple-kundene kan derfor ikke selv velge å bruke tale over WiFi fremfor 4G. Dette er annerledes for Android-telefonene hvor kunden selv kan styre om de vil bruke WiFi Tale eller 4G Tale.

eRate: Dårlig innendørsdekning – flere på WiFi Tale »
eRate: Tale over WiFi tilgjengelig for stadig flere »
eRate: Iphone – også klar for tale over WiFi »

TelecomRevy: WiFi tale har 125 000 brukere »

css.php