4G er bygd på LTE-teknologi (Long Term Evolution) og håndterer fjerde generasjons mobiltjenester i mobilnettet. 3G- og 2G-nettet brukes fortsatt, men av stadig færre viser en fersk statistikk fra Telenor. 75 prosent har i dag en mobiltelefon med støtte for 4G. Kun 15,9 prosent har 3G tilgjengelig på telefonen sin og og 8,5 prosent har fortsatt 2G-telefon.

Topp ti-listen

I Telenor-nettet er det utelukkende flest 4G-telefoner. Mobiltelefonene på topp ti-listen til Telenor er: Apple iPhone 6, Apple iPhone 6S, Apple iPhone 5S, Apple iPhone 7, Samsung Galaxy S7, Apple iPhone 5, Apple iPhone SE, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6

Solid mobilnett over hele landet

«4G-dekning er prioritet nummer én, og Telenors 4G-utbygging er et kontinuerlig prosjekt. I årene fremover skal vi jobbe for å sikre topp 4G-dekning som møter nordmenns hunger etter 4G-telefoner. Det er fortsatt steder vi ikke har fått oppgradert til 4G, men folk skal vite at vi strekker oss langt for å bygge et solid mobilnett over hele landet», sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge.

Telenor Mobilpuls: 3 av 4 har 4G-telefon »

eRate blogg

99,8 dekningsprosent for 4G våren 2018 »
Mobildekningen på 4G er økende »
4G for ni av ti i 2015 »
Hva er 4G »

css.php