«Strømmen er en usynlig venn som gir oss lys, varme og opplevelser i hverdagen», skriver Energi Norge. «Strøm er viktig i dag, og blir enda viktigere i morgen – for å løse klimaproblemene. Det er helt på sin plass at strømmen har sin egen merkedag,» mener Energi Norge. I 2015 ble Strømmens dag markert for første gang i Norge. Ideen kom fra Sverige og Elens dag. Nå er Strømmens dag blitt en nordisk markering den 23. januar.

En dag uten strøm?

«Hver eneste dag er egentlig strømmens dag, for vi klarer oss ikke uten,» skriver Energi Norge. «Strømmen gir oss lys, varme og opplevelser i hverdagen. Den er både rimelig og utslippsfri, derfor kan vi bruke den med god samvittighet. Visste du at det koster fire kroner å lade en mobiltelefon hver dag et helt år? Eller tre kroner å ta en varm dusj?»

Hva bruker vi mest strøm til hjemme?

I en vanlig husholdning går godt over halvparten av strømbruken til oppvarming. Dette plasserer oppvarming på en førsteplass som den «tjenesten» vi bruker mest strøm til. På annen plass ligger varmtvann og på tredjeplass belysning.

#strømglede

Fornybarnæringen, og alle andre som er opptatt av strøm, blir oppfordret av Energi Norge til å markere dagen og dele opplevelser, bilder og filmer på Facebook-siden Strømmens dag og på Instagram med emneordet #strømglede.

Facebook: Strømmens Dag »
Energi Norge Strømmens dag 2018 »
#Strømglede – Instagram »

css.php