Tross i en krevende topografi i Norge har vi blitt kåret til landet med verdens beste digitale infrastruktur. Turistene i Norge finner 4G-nett ved de fleste turistattraksjoner. Nylig delte Telia sine data om surfing i mobilnettet i Norge blant utenlandske mobilbrukere i sommer. Tallene er fra juli og august.

Turister er 90 prosent av tiden i 4G-nett under besøk i Norge

«Turister som roamer i Norge er tilkoblet lynraskt 4G fra Telia hele 90 prosent av tiden de er tilkoblet et mobilnett. Til sammenligning er våre norske kunder på reise i utlandet tilkoblet 4G under 60 prosent av tiden de roamer. Dette er et soleklart bevis på at vår intensive dekningsutbygging og milliardinvesteringer knyttet til dette løfter kundeopplevelsene vi gir til både norske og utenlandske forbrukere», sier Dag Wigum, teknisk direktør i Telia Norge.

Topp fem surfesteder hos utenlandske turister

«Våre basestasjoner i hovedstaden, spesielt i området rundt Bjørvika, opplever stor pågang under sommermånedene. Men på topp finner vi Norges største fornøyelsespark, Tusenfryd. Hele fire av fem plasser på topplisten som utenlandske turister surfer mest på i Norge er plassert på Østlandet, med unntak av Olden i Sogn og Fjordane. Olden har en av Norges mest besøkte cruisehavner og er spesielt vakker om sommeren. I tillegg er nær 90 prosent av de besøkende i Olden utenlandske. Ikke rart vi også merker pågangen gjennom våre mobilnett, for det kan garanteres at også turister snapper, instagrammer og publiserer bilder fra sine Olden-besøk i sosiale medier til folk og fe», forteller Wigum.

Topp fem: Stedene med størst pågang i mobilnettet til Telia

1. Tusenfryd, Vinterbro
2. Solli, Råde
3. Bjørvika, Oslo
4. Langhus, Oslo
5. Olden (Stryn), Sogn og Fjordane

Ulike nasjoner roamer på ulike steder

Telia har også differensiert den utenlandske mobiltrafikken på de typiske turistdestinasjonene i Norge. De kan melde at det er flest turister fra nederland som bruker mobildata ved Trollpikken, mens det er svenskene som bruker mest data over Besseggen og på Gaustadtoppen. Italienerne bruker mest mobildata av de utenlandske turistene i Geiranger. Totalt sett så er det tyskerne som bruker mest mobildata når de har besøkt Norge i sommer. Topp ti listen over nasjoner som roamer mest (i Telia sitt nett) på reise i Norge gjengis nedenfor.

Topp ti: Nasjoner som roamer mest på reise i Norge

1. Tyskland
2. Sverige
3. USA
4. Nederland
5. Polen
6. Danmark
7. Frankrike
8. Storbritannia
9. Belgia
10. Finland

Pressemelding Telia Norge: Her bruker turistene mest mobildata på reise i Norge »

css.php