4G Tale og tale over wifi blir snart tilgjengelig for alle. Tale over 4G vil korte ned tiden det i dag tar å sette opp samtaler, lydkvaliteten blir mye bedre og en kan surfe samtidig som man snakker. Taledekningen blir bedre både inne og ute, spesielt når tjenesten blir tilgjengelig over wifi.

Stor endring for mobilnettet

Forrige uke fikk vi høre om «en av de større endringene for mobilnettet det siste tiåret». Det var teknologidirektør Magnus Zetterberg i Telenor Norge som fortalte om tale over 4G og wifi. Grunnen til at tale over 4G ansees som en større endring er at tale, den siste linjesvitsjende tjenesten, snart blir historie. Tale blir pakkebasert og der igjen en datatjeneste.

Innendørsdekning til påske

300 Telenor-kunder har allerede fått teste taletjenesten over LTE/4G. På nyåret blir tjenesten tilgjengelig for de Telenor-kundene som har smartmobil, som støtter teknologien og er installert med riktig programvare. I første omgang gjelder dette for de nyeste modellene fra Sony og Samsung. Til påske kommer også tale over wifi, som vil gi ytterligere bedre innendørsdekning.

Vellykket pilottest

Over lengre tid har Telenor hatt rundt 300 kunder med i en pilottest. I følge Telenor, har resultatene herfra vært gode. Tjenesten vil bli testet av ytterligere 200 Telenor-kunder i siste del av 2015, før den gjøres tilgjengelig for alle kunder tidlig i 2016.

4G Tale gir fordeler

Raskere oppkoblingstid (fra 10-15 sekunder ned til 2-3 sekunder)
Bedre taleopplevelse (lyd i HD-kvalitet og redusert bakgrunnsstøy)
Mulighet til å surfe og snakke samtidig
Bedre dekning

Nå kommer framtidens tale på mobilen, pressemelding Telenor »
Nå kommer 4G Tale, Telenor.no »

css.php