Telenor lanserte VoLTE, Voice over LTE, i desember. Nå er Telenor-nettet også klart for tale over WiFi. Det eneste som mangler er at mobilprodusentene oppgraderer programvaren sin for den nye tjenesten. Telenor velger derfor å vente noen måneder med lanseringen.

Programvaren på smartmobilene må oppdateres

De nyeste modellene til Sony og Samsung støtter teknologien VoLTE. De har også oppgradert programvare slik at brukeren kan ha glede av tjenesten. Nå venter Telenor på at Samsung skal oppgradere programvaren på sine smartmobiler for at også tale over WiFi skal bli en realitet for brukerne.

Dårlig innendørsdekning i nybygg

De nye byggeteknikkene er årsaken til utviklingen av de nye tjenestene med tale over LTE og WiFi. Flere nye hus har i dag dårlig innendørsdekning. I de nye Barcode-bygningene i Oslo har de utfordringer med innendørs mobildekning. Vegger og vinduer er sikret slik at det skal være vanskelig med elektronisk overvåkning. Dette fører også til at mobilsignaler blir stengt ute.

Apper fikser tale via WiFi

Det har lenge vært mulig å ringe via WiFi-nett fra smartmobilens apper som Skype, Viber og Telio. Telenor og andre operatører ønsker å tilby tale over WiFi fra «den grønne knappen» på smartmobilene. Dette for å tilgjengeliggjøre funksjonaliteten for alle de som ikke bruker disse appene.

Tale over WiFi løsningen for næringsbygg

De som sliter med dårlig dekning i stua vil ha stor glede av tale over WiFi, men tjenesten blir viktigst for bedriftsmarkedet. I dag blir innendørsdekningen i næringsbygg ofte kompensert med dyre installasjoner. Tale over bedriftens eget ViFi-nett vil løse utfordringen med dårlig dekning inne, så lenge det har tilstrekkelig kapasitet.

Nå kan du snakke over data på mobilen »
SMS stoppet tale over wifi »

css.php