Tidligere i år ble VoLTE (tale over LTE) tilgjengelig for eRates kunder. I går ble også tjenesten VoWiFi tilgjengelig – tale over WiFi. Lanseringen ble holdt tilbake for at mobilprodusentene skulle få på plass gjeldende teknologi og oppgradert programvaren for den nye tjenesten. Foreløpig er det kun mobilen Sony Z5 som kan aktivere tjenesten VoWiFi. De andre, som Samsung S7 og Iphone 6S, får tjenesten senere.

Aktivér tale over LTE/WiFi i dag

eRate har siden mars i år tilbudt kundene våre VoLTE. Denne tjenesten må aktiveres i nettet før sluttkunden kan benytte VoWiFi. Dette er fordi VoWiFi er en IMS-basert (IP Multimedia Subsystem) tjeneste slik som VoLTE. Samtalene over VoLTE og ViWiFi blir taksert som andre telefonitjenester.

Sluttkunden må selv aktivere tjenesten

I tillegg til at mobiloperatøren må aktivere tjenesten i nettet, må sluttkunden selv aktivere 4G tale i sitt abonnement for å kunne benytte VoLTE og VoWiFi. Dette kan gjøres via f.eks. «Min Side».

VoWiFi perfekt for dårlig innendørsdekning

WiFi-tale fungerer på samme måte som VoLTE, men teknologien fungerer på det trådløse nettverket i stedet for på mobilnettet. «Selv om 4G-dekningen begynner å bli svært god er det alltid tilfeller der det mangler, eller er for lav signalstyrke. Det kan skyldes lang avstand til basestasjonen, eller mye bygningsmasse som demper,» sier Sonam Rani, teknisk arkitekt og prosjektleder for utrullingen av WiFi-tale hos Telenor. Heldigvis har de fleste tilgang til et godt trådløst nettverk innendørs, enten på jobb eller hjemme.

Se Telenor sin presentasjon av VoWiFi her »
Nå kan du snakke over data på mobilen »
Tale over WiFi venter på mobilprodusent »

css.php